Oppskrifter på sunn mat etter trening
21 August 2024
|Oppdater 10 September 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Etter trening er det viktig å fylle opp lagrene igjen, og hva er ikke bedre enn å fylle de opp med sunn og god mat? Her har vi samlet 6 sunne oppskrifter som passer perfekt etter trening! Kos deg med en proteinrik pizza, tacobowl, grønnsakspasta med kjøttsaus, kyllingfilet surret i kalkunbacon, fiskekaker med en deilig salat eller hjemmelagde vegetarburgere.
Proteinrik pizza
Pizzaen er perfekt som påfyll etter en treningsøkt. Inneholder alle makronæringsstoffene (proteiner, karbohydrater og fett) kroppen trenger for å restituere seg og gir en god metthetsfølelse.
Ingredienser:
Pizzabunn:
1 stor cottage cheese (400g)
4egg
200g havregryn
200g mandelmel
1ts salt
1ss bakepulver
1ss sukrin+
Pizzasaus:
1 rød chili
2fedd hvitløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
2ss tomatpure
1ss paprikakrydder
Salt, pepper, chilikrydder, spisskummen
Topping:
Revet ost, ruccolasalat og spekeskinke
Slik gjør du:
Fremgangsmåte Pizzasaus
Stek hvitløk, løk og chili til blandingen er gyllen.
Hell i hakkede tomater og tomatpure. Småkok i ca. 30 minutter. Smak til med krydder (salt, pepper, chilikrydder og spisskummen). Bruk stavmikser for å få sausen jevn i pannen. Begynn på pizzabunnen mens sausen småkoker.
Fremgangsmåte Pizzabunn
Ha egg og cottage cheese i en bolle og bland sammen med stavmikser.
Tilsett så det tørre litt og litt samtidig som du blander med stavmikser.
Bre deigen utover på en stekeplate dekket med bakepapir. Bruk gjerne hendene.
Smør pizzasaus jevnt utover og topp med revet ost.
Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.
Tacobowl
Ingredienser:
Karbonadedeig
Tacokrydder
Sjampinjong
½ avokado
½ mango
Agurk
Jordbær
Salat
Tomater
Slik gjør du:
Brun kjøttdeigen i olje. Tilsett tacokrydderet og 1 dl vann. Rør om og la koke i ca. 10 minutter.
Stek sjampinjong på høy varme i et par minutter i olje og dryss salt og pepper på.
Del opp grønnsakene og frukten. Fordel alt på en tallerken og topp med litt rømme og eventuelt tacosaus.
Grønnsakspasta med kjøttsaus
Dette er en rett som er enkel å lage og tar veldig kort tid. Godt for både store og små. Server gjerne med litt grønnsaker ved siden av.
Ingredienser:
400 g karbonadedeig
2 hakkede tomater
3 ss tomatpure
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk
½ chili, finhakket
1 ss sukrin gold
1 ts chilikrydder
1 ts gurkemeie
En klype salt og pepper
1 pakke fersk grønnsakspasta
Slik gjør du:
Varm opp stekeplaten med 2 ss olivenolje. Tilsett karbonadedeigen og stek til den er brunet.
Tilsett løk, hvitløk, chili, tomatpure og hakkede tomater. Bland godt og la småkoke i ca. ti minutter.
Varm opp en kjele med 2 liter vann, når de koker godt tilsetter du grønnsakspastaen. Den skal koke i 1-2 minutter.
Skru ned varmen på kjøttsausen og tilsett krydderet. Smak til med salt og pepper.
Server pastaen på en tallerken og hell kjøttsaus over.
Kyllingfilet surret i kalkunbacon
Ingredienser:
2 kyllingfileter
1 pakke kalkunbacon
Fetaost
Salatblader
1 avokado
Tomater
Babyspinat
Mais
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft
Skjær et snitt i kyllingfileten og putt litt fetaost i. Dryss litt salt og pepper på kyllingen før du surrer den inn med kalkunbacon. La den stå i ovnen i ca. 20 minutter.
Kutt opp salaten mens du venter på kyllingen
Skjær kyllingfileten i skiver når den er ferdig og server med frisk salat.
Fiskekaker med deilig salat
Fisk kan vi alle spise mer av. De bidrar til viktige næringsstoffer som blant annet sunne fettsyrer som omega-3.
Ingredienser:
En pakke fiskekaker (eller laks om du vil)
Salatblader
Babyspinat
1 avokado
½ mango
Tomater
Mais
Slik gjør du:
Stek fiskekakene på middels/høy varme på en stekeplate med 1-2 ss olivenolje.
Kutt salaten mens fiskekakene steker
Server fiskekakene sammen med salaten og nyt.
Hjemmelaget vegetarburgere
Ingredienser (4-6 burgere)
1 boks linser
1 boks kikerter
1 hvitløksfedd
½ raspet gulrot
80 g brokkoli
2 dl havregryn
1dl mandelmel
1ss soyasaus
1 kype Salt og peper
1 ts chilikrydder
1 ts paprikakrydder
1 ts gurkemeie
1 ts grillkrydder
Grove burgerbrød
Topping til en burger
Salatblad
½ avokado
2 skiver lettost
Ketchup
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor eller med en stavmikser til det blir en jevn masse.
Form burgerne i enten fire store eller seks litt mindre burgere.
Stek på middels/høy varme til de blir gylne. Snu de, ta på ost og stek til osten begynner å smelte.
Ta på toppingen og server med en frisk salat
Oppskrift av @Sunnkostnorge