Rekesalat med avokado
21 August 2024
|Oppdater 28 August 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på rekesalat med avokado er perfekt til lunsj, middag eller før og etter trening. Oppskriften holder til 4 porsjoner og kan lages noen dager i forveien, slik at du alltid har rekesalat tilgjengelig når du er sulten. Oppbevar matboksene i kjøleskapet og varm opp i mikroen eller ovnen i ildfastform når du skal spise.
Ingredienser:
340 g kokte reker med cayenne
1 avokado
1 lime
400 g blokålris, eller revet blomkål
350 g kokte svarte bønner
1 squash
1 rød paprika
1 ts sesamolje
1 ts eplecidereddik
0,5 krm salt
4 krm sesamfrø
Slik gjør du:
Skyll bønnene
Hakk paprika og squash
Press saften fra lime og rør sammen med sesamolje, eplecidereddik og salt til en vinaigrette
Bland sammen blomkålris med paprika, squash og vinaigretten
Legg opp grønsnakene i en matboks. Topp med reker, bønner og avokado. Strø på sesamfrø
Tips: Avokado kan bli brun, så et tips er å beholde skallet på og skiv avokadoen ved servering
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 292,6
Fett: 11,7
Karbohydrater: 14,1
Fiber: 10,3
Sukker: 5,8
Protein: 26,9
Oppskrift av Evelina Söderholm