KostholdKoppkake med Salty Caramel

Koppkake med Salty Caramel

21 August 2024

|

Oppdater 16 September 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Sugen på noe godt eller trenger du en rask dessert? Da er denne oppskriften på koppkake, eller bedre kjent som mug cake, løsningen for deg. Oppskriften holder til to kopper og lages i en fei.

Ingredienser:

  • 3,5ss mandel- eller havremel

  • 0,5ts vaniljepulver

  • 0,5dl søtning, eksempel stevia, søtstrø, honning

  • 0,5dl kakao

  • 2ss melk

  • 1 stort egg

  • 0,5dl smør eller kokosfett

  • ½ Salty Caramel

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle de tørre ingredienser i en skål

  2. Tilsett alle de våte ingrediensene og rør rundt

  3. Fordel deigen i 2 kopper, kan også bruke en høy kaffekopp

  4. Tærne baren og tilsett i koppene, rør dermed rundt

  5. Kjør på full effekt i mikro, 50-60 sekunder – ta den ut etter 50 sekunder og se om den trenger de 10 siste – Velg hvor deigete du ønsker å ha kaken din

  6. Server med en gang

Oppskrift av Evelina Söderholm