Kjøttboller i tomatsaus
21 August 2024
|Oppdater 28 August 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på kjøttboller i tomatsaus holder til 4 porsjoner, perfekt til deg som prepper mat for flere dager av gangen. Oppbevar i matbokser i kjøleskapet, så har du alltid et proteinrikt måltid tilgjengelig som kan varmes i mikroen eller ovnen. Perfekt før eller etter en hard treningsøkt.
Ingredienser:
4 dl quinoa
500 g tomatsaus
1 brokkoli
½ sitron i skiver
1 hakket chili
Kjøttboller:
600 g karbonadedeig, 10%
1 boks røde linser
½ finhakket løk
1 ss fiberhusk
1 egg
1 ts hvitt pepper
0,5 ts salt
Slik gjør du:
Kok opp quinoa etter instrukser på pakken. Avkjøl
Sett ovnen på 225 grader
Bland sammen karbonadedeig, linser, løk, fiberhusk, egg, salt og pepper. Rull til boller. Stek dem midt i ovnen 6-8 minutter (avhengig av strl). Avkjøl
Skjær brokkoli i mindre biter og blancher. Avkjøl
Fordel quinoa, brokkoli, kjøttboller og saus i matbokser, topp med en sitronskive og chili
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 745,5
Fett: 23,4
Karbohydrater: 81,6
Fiber: 15,1
Sukker: 10,2
Protein: 49,6
Oppskrift av Evelina Söderholm