Kikertsatay med ris
21 August 2024
|Oppdater 28 August 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på kikertsatay med ris holder til 4 porsjoner, perfekt når du skal preppe måltider til flere dager! Den er enkel å varme opp og kan oppbevares i kjøleskapet, slik at du alltid har ditt neste måltid klart. Perfekt til middag og før eller etter trening. Smakfullt og godt!
Ingredienser:
4 porsjoner ris (600 g kokt ris)
1 ss rapsolje
1 ss tomatpuré
2 ss peanøttsmør
1 ss sitronsaft
2 ts currypulver, sterkt
1 ts kinesisk soya
2,5 dl kokosmelk
2 bokser kikerter
2 ss hakkede peanøtter
Koriander
4 sitronskiver
Slik gjør du:
Kok ris etter anvisning på pakken. Avkjøl
Varm olje i en panne. Tilsett tomatpuré, peanøttsmør, sitronsaft, curry, soya og kokosmelk. Rør sammen så alt blander seg
Tilsett kokoesmelk og la det koke opp. Tilsett deretter kikertene. Avkjøl
Legg deretter ris og sataygryten i matboksern. Topp med koriander, peanøtter og en sitronskive
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 623,8
Fett: 27,7
Karbohydrater: 66,3
Fiber: 17,5
Sukker: 12
Protein: 19,1
Oppskrift av Evelina Söderholm