Grønnkålshvete med laks
21 August 2024
|Oppdater 28 August 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på grønnkålshvete med laks er proteinrik og holder til 4 porsjoner. Den er perfekt til mealprep, for du kan lage 4 porsjoner og sette i kjøleskapet, slik at du alltid har et måltid klart når du trenger det. Dette måltidet er perfekt før og etter trening, til lunsj eller til middag. Den er enkel å lage og smaker godt!
Ingredienser:
4 dl durumhvete, bløtlagt over natten
2 ss olje
1 gul løk
200 g grønnkål
250 g sjampinjong
3 hvitløksfedd
1 grønnsaksbuljongterning
1 ts mynte
250 g røkt laks
2 ss tahini
1 ts salt
0,5 ts svart pepper
5 dl vann
2 egg
Slik gjør du:
Tærn løk, finhakk grønnkål og skiv sjampinjongen
Varm olje i en støpejernspanne
Fres løk og tilsett deretter sjampinjong og press hvitløk. La sjampinjongen få litt farge
Tilsett grønnkål, durumhvete, buljongterning, mynte, salt, pepper, tahini og vann. Rør sammen og la koke på lav varme i 25 minutter under lokk. Avkjøl
Kok egg til ønsket konsistens, avkjøl, skrell og del
Tærne laksen
Legg opp i matbokser; Kokt durumhvete, laks og egg
Kan spises kald eller varmes opp før servering
Næringsinnhold per porsjon:
Kalorier: 638,5
Fett: 28,9
Karbohydrater: 58,5
Fiber: 9,3
Sukker: 6,1
Protein: 32,6
Oppskrift av Evelina Söderholm