Laks eller kylling med ris
21 August 2024
|Oppdater 28 August 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Hverdagen er travel for folk flest, og det kan derfor være vanskelig å ta gode matvalg hver dag. Når man trener er næringen man får i seg viktig, og derfor har vi satt sammen en oppskrift som kan lages i forveien, såkalt meal prep, hvor man lager mat for flere dager. Denne oppskriften holder til 4 porsjoner og du kan velge om du vil lage den med laks og ris eller kylling og ris. Fordel porsjonene i matbokser og sett de i kjøleskapet på de er klare til du er sulten. Det eneste du trenger å gjøre er å sette dagens middag eller lunsj i mikroen, og vips er måltidet klart. Nam!
Ingredienser:
4 porsjoner ris (600 g kokt ris)
500 g laks eller 800 g strimlet kyllingfilet
1 brokkoli (400 g)
4 ss grillolje
Salt
Pepper
Slik gjør du:
Kok risen etter anvisning på pakken
Mariner laks elelr kylling med grillolje, salt og pepper. Laksen stekes i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter og avkjles deretter. Kyllingen stekes i stekepanne på middelsvarme til den er gjennomstekt. Avkjøl.
Brokkolien skjæres i mindre biter og forvelles før avkjøling
Fordel ris, laks/kylling og brokkoli i matboks
Næringsinnhold med laks:
Kalorier: 548,6
Fett: 22,4
Karbohydrater: 54,5
Fiber: 4
Sukker: 3,1
Protein: 31,4
Næringsinnhold med kylling:
Kalorier: 510,6
Fett: 10,3
Karbohydrater: 54,5
Fiber: 4
Sukker: 3,1
Protein: 52,4
Oppskrift av Evelina Söderholm